Sklizeň u třeťáků

Podzim nám přinesl bohatou úrodu jablíček. I těch na školní zahradě. Nechtěli jsme je nechat ladem, proto jsme je očesali. Neuvěřitelné 3 přepravky. Následně jsme druhý den založili manufakturu na výrobu jablečné šťávy. Někdo jablíčka myl, někdo zbavoval jádřinců, ostatní strouhali. Závěrečné lisování si nenechal nikdo ujít. A jaká to byla radost, když se z moštovače začaly hrnout první kapky vzácného zlatavého moštu. Stoprocentní bio získané v potu tváře. Baj očko tak dvě deci na každého. Naprostá lahůdka – to byl nejčastější komentář našich „dělníků“. Prakticky jsme se naučili, jak z přírodniny – jablíčka, udělat surovinu a následně výrobek – MOŠT. (Možná příště pokácíme strom, nařežeme prkna a uděláme židli.)